Packa inför segelsemestern

Är ni en av de många som älskar att åka ut med segelbåten på semestern, ni kanske bara gör kortare turer hemma i skärgården och stopp vid något skönt ställe där ni alltid brukar stanna till en natt eller två. Börjar ni fundera på en lite längre seglats och vara borta ett par veckor så kanske ni behöver hjälp med att packa inför segelsemestern.

Det är skillnad att vara borta ett par dagar och några veckor. Det krävs lite mer planering kanske då man inte kommer i land på flera dagar och vad skulle hända om något går galet och man blir strandsatt vid någon kobbe i någon dag extra innan man får hjälp. Ja, det är en del att tänka på innan man ger sig iväg på en längre tripp med segelbåten.

Här kommer några tips vad ni bör tänka på innan ni ger er iväg på er seglats:

  • Beroende på storlek på båt så får ni packa därefter, finns det möjlighet att lagra mat för längre perioder så passa på att göra storköp redan innan ni åker iväg. Planera matsedel så långt det går.
  • Kan ni få plats med en elcykel så kan denna komma väl till pass när ni ankrar vid någon hamn för att ta er i väg för att bunkra och handla mer mat eller bara ge er ut på upptäcktsfärd i närområdet.
  • Packa kläder för olika vädertyper, försök dock att komma åt tvättmöjligheter då det kanske inte ryms hur mycket som helst i er båt.
  • Tänk extra på säkerheten då ni ska vara borta extra länge, flytvästar är naturligtvis ett måste men det kan vara andra saker som man bör ha extra koll på.