Planera inför segelsemestern

sailing

Är det så att ni börjat att planera inför segelsemester redan nu så är ni ute i god tid vilket är mycket bra. Allt som man planerar långt i förväg kommer att underlätta vid senare tillfälle om det är så att man måste tänka om på något sätt. Det du lägger upp nu på listan som ska med kan du ändra under tiden innan ni ska iväg.

När ni väl är ombord och kastat loss för sommarens stora semesteräventyr så kan det vara lite väl sen att komma på saker som skulle varit med eller saker man borde gjort innan man åkte. Det absolut första som ni kanske börjar kolla på är var och vilken rutt ni tänker ta, tänk också att detta kan komma att ändra sig innan ni ger er iväg. Kolla upp eventuella stop vid gästhamnar och dylikt om dessa kräver att man ska boka plats.

Att hålla koll på den segelbåt ni ska ut med förutsätter vi att ni har koll på, men det kan ändå vara bra att innan ni sjösätter den kolla upp så att allt är OK. Den svenska sommaren kan vara som den är och det är inte alltid väder som passar för sol och bad utan man bör förbereda sig på att man måste vistas inne i segelbåten och då är det bra att vara beredd med olika aktiviteter som passar i en trång segelbåt.

Bra aktiviteter under resan

  • Det fungerar utmärkt att ta med sig brädspel som man kan spela tillsammans oavsett vilket väder, schack eller monopol är vårt tips på vad ni kan ta med er.
  • Mobilen och eventuella surfplattor finns garanterat med och som används för navigation men också som ett nöje under resan, man kan spela online casino eller titta på film.
  • Korsordstidningar som man kan fördriva tiden genom att lösa enklare eller svåra korsord.
  • Böcker för den som har intresse för att läsa.

Det är alltid bra att vara väl förberedd inför en segelsemester, det gäller allt från vilken rutt man ska ta till vad man ska handla med sig för mat, gör en matlista på vad ni ska äta varje dag och handla med er en del av detta, ni kommer säkert att kunna handla under resans gång. Det viktigaste är att veta vad ni ska laga till för något. Går det att förbereda rätter hemma som ni kan förvara och enkelt bara värma på så fungerar ju även det.