Skydda dig mot solen på dina segelturer

En sak är säker, att vara ute på havet och segla under sommaren är en fantastisk upplevelse. Lugna vatten, varma dagar och trevliga hamnar är några saker som du kommer att få uppleva. Men som vi alla vet blir det varmare och varmare och solens strålar kan vara riktigt skadliga om du spenderar för mycket tid i solen.

Kom ihåg att täcka dig

Eftersom det kan vara svårt att undkomma solen mitt ute på havet finns det andra sätt att skydda sig. Du kan bland annat ha på dig tunna kläder som täcker både armar och ben. Om du föredrar kortärmat eller rentav en baddräkt, bikini eller badbyxor går det utmärkt att skydda sig med solkräm.

Väljer du alternativet solkräm, då ska du välja en med hög solskyddsfaktor. Allt mellan 30 och 50 är acceptabelt om du vill få bort de skadliga strålarna från huden. Det skiljer sig inte speciellt mycket mellan 30 och 50, endast någon procent.

Handla från nätet

Istället för att gå till en butik och handla din solkräm kan du istället köpa den på nätet till ett billigare pris. Kom ihåg att du behöver smörja dig minst en gång per timme för bästa resultat.