Passande tallrikar och bestick ombord på segelbåten

När du seglar kan det bli ganska tuffa resor om det är sjögång. Även om du förvarar tallrikar, glas och bestick i skåp och lådor finns det risk att de ändå kan gå sönder. Vilket det även finns en risk för om du vill kunna gå iland och njuta av en picknick på klipporna.

Det går givetvis att använda papptallrikar, men det är vare sig särskilt miljövänligt eller trevligt. Idag finns det både vackra serviser och vardagsporslin särskilt anpassade för båtliv. De är inte bara gjorda i ett tåligare material som exempelvis melaminplast, ofta kommer de med andra praktiska egenskaper, som att botten är non-slip och att de är stapelbara. Materialet tål även vanligtvis mikrovågsugn, maskindisk och att frysas.

Vad gäller besticken bör du alltid leta efter lätta och rostfria produkter. Salt och vatten kan gå hårt åt material som inte är så tåligt.

Praktiskt behöver inte betyda tråkigt

Om vi ska tala om passande serviser och bestick har även motivet stor betydelse. För vad kan vara mer passande än marina motiv med segelbåtar, ankare och fyrar?

Är du ny inom båtliv och dessutom behöver rätt kläder kan du säkert hitta något här. Precis som med tallrikar och bestick behöver kläder för båtliv inte vara tråkiga bara för att de är praktiska.