Tips för en seglingssemester

Att segla är en speciell sorts frihet man inte kan uppleva på många andra håll. Medan många gillar att ta sig ut över dagen eller kanske över en helg med segelbåten, går det även att satsa på lite längre resor. Varför inte en seglingssemester?

Segling är tillgängligt fler än bara de som äger egen båt. Det är fullt möjligt att få en komplett seglingsupplevelse genom att boka en seglingsresa till en vacker destination. Det finns mycket att välja mellan och fantastiska upplevelser att få om man bara letar lite.

En seglingssemester är inte mycket olikt en längre resa när det kommer till förberedelserna. Det gäller att göra en ordentlig packlista och alltid dubbelchecka att allt faktiskt kommer med. Tänk dock på hur ofta möjligheten att få gå i land för att skaffa förnödenheter kommer att dyka upp. Detta är så klart något som blir enklare att förutse om man planerar sin rutt ordentligt.

Med i alla planer bör man också ha backupplaner för när förhållandena inte är de bästa. Om det helt plötsligt börja blåsa och regna vill man ju knappast vara uppe på däck mer än nödvändigt. Tänk på lämpliga tidsfördriv som kan lätta tristessen under sådana tillfällen. Bara en enkel kortlek är något  man kan komma riktigt långt med om man är två eller fler, och med ett eller annat parti Texas hold’em kommer man snabbt igenom lite oväder.

Känner man att man behöver lite inspiration för en seglingssemester kan man titta på några av de följande destinationerna:

  • Kroatien – östra delen av det Adriatiska havet består av mängder av obebodda öar som är fantastiska att navigera igenom.
  • Grekland – kanske en av de största favoriterna när det gäller segling i Medelhavet. Öar som Milos, Megnaissi och Lefkas är speciellt populära.
  • Frankrike – den Franska Rivieran är ju en klassiker som de flesta säkert hört talas om och har mängder med bra seglingsdestinationer, som till exempel Côte d’Azur.
  • Spanien – kanske en rival när det kommer till ”klassiker”. Öar som Ibiza, Mollorca och Menorca är otroligt populära destinationer och har varit det i många, många år.